Oбразователни занимания LEGO®Education за деца със СОП и психологическа подкрепа за родители в център за детско развитие "Усмивки"

our project lego education

Инициатива на фондация „Докова & Доков за бъдеще“

с финансовата подкрепа на фондация "Обществен борд на TELUS International в България"

Dokova Logo Final

С гордост обявяваме новия проект на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” за 2024 година – серия от образователни занимания LEGO®Education, предназначени за деца със специални потребности, и психологическа подкрепа за родители, които ще се провеждат в Център за детско развитие “Усмивки”.

Този проект е възможен благодарение на финансовата подкрепа на фондация “Обществен борд на TELUS International в България“.

“Фондацията на TELUS International Bulgaria подкрепиха нашия проект и спомогнаха за реализирането му през 2024-та година! ”

Дейности и Цели на Проекта

Образователни занимания LEGO®Education

Проектът обхваща ежеседмични образователни сесии за деца на възраст 3-7 години, включително деца в риск и деца със специални образователни потребности (СОП), както и забавления за деца със Синдром на Даун. 

Подкрепа за Родители:

Второто направление на проекта е насочено към родителите на деца със синдром на Даун, и включва психологическа подкрепа или психолог-модератор, който да участва в организираните месечни групи за взаимопомощ и подкрепа в Център за детско развитие „Усмивки“ – съвместни събития с партньора ни Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome.

inside section 2

Защо LEGO® Education?

С над 40 години опит в работата с учители и училища, LEGO® Education предлага продукти, които вдъхновяват и обучават деца в различни възрастови групи. Тези продукти са създадени, за да помагат на децата да се учат на компютърно програмиране, наука, технологии, инженерство и други умения, които ще им бъдат полезни през целия им живот, отваряйки безгранични възможности за тяхното бъдеще.

LEGO® Education: Революция в сферата на Ученето

LEGO® Education представлява цялостна учебна екосистема, която интегрира практически комплекти, базирани на STEAM, и цифрови образователни ресурси. Тя преобразява обучението, като въвежда практическа и адаптивна игра в класната стая. Комплектите съчетават традиционните LEGO® кубчета с интелигентен хардуер и образователни програми, за да предложат интерактивни и иновативни уроци. Те стимулират естественото любопитство и насърчават най-малките да учат чрез игра, да навлязат в света на математиката, науката и езиковите умения.
Любовта в децата към откриването и изследването развива техните социални и емоционални умения. Нека им помогнем!

Градим бъдещето игра по игра,
усмивка след усмивка!

final media page

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF