Oбразователни занимания LEGO®Education за деца със СОП и психологическа подкрепа за родители в център за детско развитие "Усмивки"

our project lego education

Инициатива на фондация „Докова & Доков за бъдеще“

с финансовата подкрепа на фондация "Обществен борд на TELUS International в България"

Dokova Logo Final

С гордост обявяваме новия проект на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” за 2024 година – серия от образователни занимания LEGO®Education, предназначени за деца със специални потребности, и психологическа подкрепа за родители, които ще се провеждат в Център за детско развитие “Усмивки”.

Този проект е възможен благодарение на финансовата подкрепа на фондация “Обществен борд на TELUS International в България“.

“Фондацията на TELUS International Bulgaria подкрепиха нашия проект и спомогнаха за реализирането му през 2024-та година! ”

Дейности и Цели на Проекта

Образователни занимания LEGO®Education

Проектът обхваща ежеседмични образователни сесии за деца на възраст 3-7 години, включително деца в риск и деца със специални образователни потребности (СОП), както и забавления за деца със Синдром на Даун. 

Подкрепа за Родители:

Второто направление на проекта е насочено към родителите на деца със синдром на Даун, и включва психологическа подкрепа или психолог-модератор, който да участва в организираните месечни групи за взаимопомощ и подкрепа в Център за детско развитие „Усмивки“ – съвместни събития с партньора ни Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome.

inside section 2

Защо LEGO® Education?

С над 40 години опит в работата с учители и училища, LEGO® Education предлага продукти, които вдъхновяват и обучават деца в различни възрастови групи. Тези продукти са създадени, за да помагат на децата да се учат на компютърно програмиране, наука, технологии, инженерство и други умения, които ще им бъдат полезни през целия им живот, отваряйки безгранични възможности за тяхното бъдеще.

LEGO® Education: Революция в сферата на Ученето

LEGO® Education представлява цялостна учебна екосистема, която интегрира практически комплекти, базирани на STEAM, и цифрови образователни ресурси. Тя преобразява обучението, като въвежда практическа и адаптивна игра в класната стая. Комплектите съчетават традиционните LEGO® кубчета с интелигентен хардуер и образователни програми, за да предложат интерактивни и иновативни уроци. Те стимулират естественото любопитство и насърчават най-малките да учат чрез игра, да навлязат в света на математиката, науката и езиковите умения.
Любовта в децата към откриването и изследването развива техните социални и емоционални умения. Нека им помогнем!

DSC_5989

Lego Education - People

LEGO® Education People предоставя увлекателни възможности за развиване на ранни езикови и социални умения. Децата изследват света на професиите, докато участват в ролеви игри и упражняват въображението си. По време на модула децата се учат да планират и описват дейности, последователност от събития и стъпки в даден процес.

Най-важното е, че уроците показват на децата как да решават проблеми, като подобряват тяхната креативност, сътрудничество и комуникационни умения.
DSC_5840

Lego Education - Story Tales

Разделът StoryTales на LEGO® Education предоставя забавни и увлекателни възможности за развиване на ранен език и грамотност. Децата изследват света на фантазиите, докато преразказват свои измислени истории и упражняват въображението си.

По време на модула децата се учат да планират или описват дейности, последователност от събития и стъпки в даден процес.
lego emotions

Lego Education - Emotions

С помощта на цветни и вълнуващи LEGO комплекти вашите малки гении се потапят в света на ученето, като развиват своите умения по игрови и креативни начини.

Това развива умения им за:
Самоутвърждаване и общуване с околните;
Разпознване на външния израз на емоционалните преживявания;
По – добро разбиране чувствата на другия;
Съпричастност;
Емпатия – “влез в обувките на другия”;
Работа по двойки – разпознаване на емоцията на партньора;
Идентифициране на лични предпочитания и личен избор;
Насърчаване уменията за самооценка.
rebuild the world

Lego Education - reBuild the world

“Моят XL свят” е създаден, за да развива социалните умения на децата и да задълбочи тяхното разбиране за заобикалящия ги свят чрез ролеви игри, забавно конструиране и споделяне на идеи. Това образователно решение изгражда увереност у децата, както и ключови социални умения, като работа в екип, общуване и разбиране на роли и отговорности.

Работейки в групи от 2 до 10 деца, малчуганите разполагат с цветната колекция от 480 тухли, фигури, основи на колела, прозорци, врати и тухлички, самолет, кола и дори подводница - LEGO® DUPLO®.
С тези материали те могат да построят свой дом, ресторант, автобусна спирка, болница и пожарна.
Използвайки въображението си могат да създадат фантастични животни и да измислят свои собствени забавни истории.

Градим бъдещето игра по игра,
усмивка след усмивка!

final media page

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF