Ежемесечна инициатива за подкрепа на деца със Синдром на Даун и техните родители

2023 12 22 19.27.35

Инициатива на фондация „Докова & Доков за бъдеще“

Dokova Logo Final

Фондация “Докова и Доков за бъдеще” в партньорство с Фондация Живот със Синдром на Даун обявява старта на вълнуваща нова инициатива в град Варна. Този проект включва организирането на месечни срещи за подкрепа в Център за детско развитие „Усмивки“, предназначени да създадат общност и да подкрепят семействата и децата със Синдром на Даун.

“Всяко дете заслужава място, където да се чувства щастливо, разбрано и свободно да изразява себе си.”

Защо срещите са полезни за децата със Синдром на Даун и техните родители?

Децата ще имат възможността да се забавляват и да играят в специално оборудвания и шарен детски кът, където могат да създават нови приятелства.
Центърът предлага разнообразни: 

  • Психологическа подкрепа;
  • Tворчески и образователни занимания;
  • Mузикотерапия;
  • Адаптирано плуване.

За родителите тази инициатива предлага не само спокойствие. Знаейки, че техните деца са на място, което ги подкрепя и развива, те получават възможност за създаване на силна общност. Родителите ще имат шанса да се срещат и общуват с други семейства, които споделят подобни преживявания, да обменят идеи и стратегии за справяне, както и да получат професионална подкрепа и насоки от психолози и специалисти. Това създава ценна мрежа от подкрепа, която може да помогне на родителите да се чувстват по-уверени и информирани в своята родителска роля.

 

И всичко това в стимулираща и радостна среда!

5

Емоционалното и социалното въздействие на ежемесечните срещи

Тези срещи предоставят важно пространство за родителите да споделят своите преживявания и да обменят опит, не само в рамките на социалните мрежи, но и лице в лице. За децата, това е шанс да участват в забавни и образователни дейности, които спомагат за тяхното социално и емоционално развитие.

Къде и как?

За да научите повече за нашата инициатива и да се включите в нашата общност, насърчаваме всички заинтересовани да посетят нашия уебсайт. Там ще откриете подробна информация за предстоящите събития, детайли за нашите програми и услуги, както и полезни ресурси за семейства и деца със Синдром на Даун.

Да имаш Синдром на Даун не те прави различен от останалите. То те прави уникален като всички останали.

depositphotos 442841552 l 1

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF