Турнир по адаптирано плуване

По случай международния ден на хората с увреждания, на 3-ти декември беше организиран турнир по адаптирано плуване “Купа София” . Участваха 103 деца от цяла България. Усмивки, веселие и щастливи лица озариха цялата зала!

Турнирът е организиран от ParaKids и се финансира от Фондация Sofia 2018 – Европейска столица на спорта по програмата за интеграция на деца със специални потребности на Столичен общински съвет.

4 медала бяха спечелени от децата със Синдром на Даун, които “Фондация Докова и Доков” подкрепя като им осигурява безплатни тренировки 2 седмично.

4 медала, които направиха победителите още по-щастливи и нахъсани за следващото предизвикателство!

12 деца подкрепя „Фондация Докова и Доков за бъдеще“ чрез финансиране на тренировки по плуване като част от дейността си за подкрепа на деца с увреждания и специални образователни потребности. Адаптираното плуване е възможност за децата със синдром на Даун да се потопят в света на движението и свободата във водата. Благодарение на усилията на екипа на спортен клуб Плувай с мен и треньора Милен Фиданов децата не само се учат да плуват, но вече са и много добри състезатели с много хъс и амбиция да доказват, че могат.

Екипът на фондацията ни поздрави победителите и техните семейства.

Всички деца се справиха страхотно и плуваха като истински олимпийски шампиони! Защото хората със синдром на Даун могат, успяват и се развиват ежедневно и тяхното място е в обществото.

Ние вярваме, че всяка спечелена битка проправя път към големия успех!

Благодарим на всички, които станаха част и подкрепиха това събитие!

Благодарим на всички, които присъстваха, и се надяваме, че ви е било от полза!

До следващия път!

story 2

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF