Нови възможности за развитие и подкрепа: LEGO®Education за деца със СОП и психологическа подкрепа за родители в Център за детско развитие “Усмивки”

Фондация “Докова и Доков за бъдеще” успешно реализира своя нов проект в Център за детско развитие “Усмивки” през 2024 година. Вече са налични LEGO®Education комплекти за образователни занимания, предназначени за деца със специални потребности. Тези занимания се провеждат ежеседмично, като са ориентирани към деца на възраст между 3 и 7 години, включително деца в риск и деца със специални образователни потребности (СОП), както и деца със Синдром на Даун.

Освен това, на 19 януари 2024 година се състоя първата ежемесечна среща за подкрепа на родители на деца със синдром на Даун. Тази инициатива е част от второто направление на проекта, което включва психологическа подкрепа и организиране на месечни групи за взаимопомощ и подкрепа. Събитията се провеждат в партньорство с организацията “Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome”.

Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на фондация “Обществен борд на TELUS International Bulgaria”, като по този начин се допринася за развитието и подкрепата на деца и техните семейства в общността.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Градим бъдещето игра по игра, усмивка след усмивка!

lego education copy

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF