Коледно парти за деца със Синдром на Даун

От началото на месец декември от Фондация “Докова и Доков за бъдеще” стартира поредица от коледни партита за деца със специални образователни потребности.

Първото по рода си коледно парти за Деца със Синдром на Даун се проведе на 02.12.2023 в Детски център “Приказки без край” – Замъка, гр. София. Екипа на Фондацията зарадва слънчевите деца от цялата страна и подкрепи дейността на Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome.

Подготвихме много танци, забавления и подаръци за децата, споделихме с родителите за подкрепата, която предоставяме в гр. Варна и гр. София. На уникалното събитие присъстваха децата със Синдром на Даун, техните родители, братчета и сестричета. Семействата бяха дошли от цялата страна, за да станат част от този празнил. Игри и веселие изпълниха залата на Детски център “Приказки без край”.

Най-ценното тук е не това, че децата получават подаръци и почерпка, а възможността да се запозная с много други деца от цяла България и да общуват помежду си! Децата се прегръщат, раздават усмивки и любов на всички, а тази любов и доброта стопля и нашите сърца. Благодарим на всички, които станаха част от това събитие!

Коледа е един от най-чаканите и светли празници в годината и се радваме, че успяхме да допринесем за коледния дух и настроението на всички дечица!

christmas party

Второто парти част от коледни инициативи на Фондация “Докова и Доков за Бъдеще” в сътрудничество с Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome се състоя в уютната обстановка на Център за детско развитие „Усмивки“ на 22 декември. Малчуганите бяха посрещнати с вълшебна украса и топла атмосфера, изпълнена с коледен дух, разнообразни игри, които не само забавляваха децата, но и стимулираха тяхното взаимодействие и социални умения.

Вълнението достигна своя връх, когато Дядо Коледа изненада всички с появата си, раздавайки специално подбрани коледни подаръци, които озариха лицата на малчуганите с най-искрени усмивки.

За вкусната почерпка и сладките изненади в подаръците се погрижиха Ресторант Karte и Българска хранителна банка / BG Food Bank. Техният принос беше оценен високо от всички присъстващи, като добави още един слой топлина и грижа към празника.

Фондация “Докова и Доков за Бъдеще” и Фондация Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome изразяват своята благодарност към всички, които участваха и споделиха тези незабравими моменти на радост и общуване. Събитието остави безценни спомени в сърцата на всички и подчерта значението на общността и взаимопомощта.

Благодарим на всички, които станаха част от тези събития! Коледа е един от най-чаканите и светли празници в годината и се радваме, че успяхме да допринесем за коледния дух и настроението на всички дечица! 

До следващия път!

Първо коледно парти за деца със специални образователни потребности - София

Второ коледно парти за деца със Синдром на Даун - Варна

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF