Център за детско развитие "Усмивки"

|

Жельо Тодоров

Нотите оживяват под магията на пианиста!

jelio petkov

ФОНДАЦИЯ „ДОКОВА И ДОКОВ ЗА БЪДЕЩЕ“ и ФОНДАЦИЯ „МИХАЛЕВА ЗА НАДЕЖДА“

ПОДКРЕПЯТ ЖЕЛЬО ТОДОРОВ

Жельо Петков Тодоров е роден през 2006 година в град Варна. Той е ученик в Национално училище по изкуства “Добри Христов” в родния си град от 2013 година до момента. Началото на музикалното му образование е поставено под ръководството на Станислава Ставрева, с която работи от 2012 до 2019 година. Следва период на обучение с Боян Бъчваров, преди да продължи своята специализация с инж. Александър Константинов от април 2021 година до днес.

Музиката трябва да носи благородство, благодат и красота.

младежка целеустременост и музикална отдаденост

Творческото развитие на пианиста Жельо Тодоров продължава с пълен успех, благодарение на огромния му труд и неотменната подкрепа от преподавателите му. С годините, той се утвърди като един от най-обещаващите млади музиканти на своето поколение, демонстрирайки изключителен талант и постоянство в стремежа си към съвършенство.

лауреатско звание

През 2016г. в гр. Бургас печели лауреатско звание с първа награда в XXIII Национален конкурс "Върбан Върбанов" за изпълнение на българска творба.

Международен конкурс по пиано

През 2018г. става лауреат с втора награда на XII Международен конкурс по пиано "Craiova piano", гр. Крайова, Румъния.

"Звукът на времето"

Печели отново лауреатско звание с втора награда в Националния конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето", гр. Велико Търново.

Стремежът и музикалната страст на младостта рисуват път към творчески връх.

От самото начало на своята музикална кариера, Жельо показа необикновена преданост към пианото. Часовете, прекарани в упражнения и изследване на различни музикални стилове, се отразяват в неговата способност да интерпретира произведения с дълбоко разбиране и техническа изтънченост. Неговата страст към музиката се вижда във всяка нота, която изпълнява, и във всяка композиция, която създава.

Преподавателите на Жельо играят ключова роля в неговото артистично израстване. Те не само го научават на основните принципи на пианото, но и го насърчават да експериментира и да разширява своите музикални хоризонти. С тяхна помощ, той успява да преодолее техническите и интерпретативни предизвикателства, което допълнително обогатява неговия талант.

В резултат на неговата усилена работа той става притежател на редица грамоти, дипломи и награди, които са ярко свидетелство за неговия талант, упоритост и артистично майсторство.

Всеки един от тези документи за успех е знак за признание, но Жельо винаги подчертава, че най-голямата награда за него остава възможността да споделя своята музика със света и да докосва сърцата на слушателите си.

Грамоти, дипломи, награди...

Грамоти, дипломи, награди...

С подкрепата на ФОНДАЦИЯ „ДОКОВА И ДОКОВ ЗА БЪДЕЩЕ“ и ФОНДАЦИЯ „МИХАЛЕВА ЗА НАДЕЖДА“

става стипендиант и печели стипендия с отпуснати средства за закупуване на предмет в особено голям размер, а именно  концертен роял “C.Bechstein”. Творческото развитие на пианиста Жельо Тодоров продължава с пълен успех, благодарение на огромния му труд и неотменната подкрепа от преподавателите му;

Ние от ФОНДАЦИЯ „ДОКОВА И ДОКОВ ЗА БЪДЕЩЕ“ и ФОНДАЦИЯ „МИХАЛЕВА ЗА НАДЕЖДА“, се обединяваме в подкрепата си за Жельо, защото вярваме, че талантът трябва да бъде не само признат, но и активно подкрепян. Нашата ангажираност към тази кауза се изразява в стремежа да създадем среда, в която мечтите не остават само във въображението, а се превръщат в реалност.

Съсредоточаваме усилията си в подпомагането на развитието на личността, защото сме убедени, че всяко дете трябва да има възможността да израства в обогатен със знания и умения среда, което ще му помогне да преминава успешно през предизвикателствата на живота.

Нашата вяра в успеха на българските деца е неспираща и това е една кауза, на която сме се посветили. Тя е основана на убеждението, че всяко дете, което разполага с подходящите ресурси, внимание и насърчение, може да достигне звездите. Ние не просто вярваме в тяхната способност да успяват – ние сме насочили нашите усилия за да гарантираме, че успехът е достъпен за всички.

Подпомагаме развитието на личността и вярваме в успеха на българските деца Защото те го заслужават! Те имат талант и заслужават да го демонстрират при най-добрите условия!

a9808261 b894 4be4 95bb 35bac980882d

Мотивация и устрем

Пианистът Жельо Тодоров е известен със своята изящна техника и емоционално изпълнение, които не биха били възможни без влиянието и неизмеримата подкрепа на неговите преподаватели през годините.
Александър Константинов е сегашният му преподавател и ментор. Благодарение на своя своя опит и знание, той е успял да възпламени искрата на таланта в своя ученик и да я превърне в пламък на музикално майсторство. Тяхната съвместна работа е пример за истинското менторство, което преобразява техническите умения в изкуство, което печели възхищението и любовта на слушателите.
bechstein

C. Bechstein Pianofortefabrik AG

Името CARL BECHSTEIN е един кулминативен връх с ненадминат принос в интонацията, акустиката и еволюцията на тона, както и на особеното отношение към детайла в производството на патентни музикални инструменти, датиращо от средата на XIXв. до днес.
Концертният роял "Бехщайн", модел А е произведен в Берлин, Германия, ръчна изработка, с отлежала дървесина от минимум 45 години. Пиано от висок клас, ръчно изработено в Германия. Това е инструмент с прекрасен пеещ глас, създаден за професионалисти и напреднали пианисти. Средно голям, но много мощен салонно-концертен роял, със своите над двадесет хиляди части. моделът А 192 е направен да отговаря на изискванията на музикалните консерватории и взискателните пианисти.

Към настоящия момент Жельо Тодоров участва на майсторски клас на Виктория Василенко в гр. София

Ще участва и на майсторски клас на големия български пианист Иван Дончев.

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF