Център за детско развитие "Усмивки"

|

Общи условия

Общи условия за използване на онлайн магазин Фондация “Докова и Доков за бъдеще
 1. Обща информация

Dokovi.bg e интернет страница на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ ЕООД, с ЕИК: 206743151, със седалище и адрес на управление в гр. София и адрес на управление – гр. София п.к.1766, район „Витоша“, ул. „Панорама София” № 6, бизнес център „Ричхил”, блок „А”.

Телефон за контакт: +359 2 902 10 70

Имейл адрес: contactbg@decathlon.com

В онлайн магазина на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” ще намерите разнообразни благотворителни артикули. С всяка покупка Вие дарявате усмивка на дете със специални образователни потребности в Център за детско развитие “Усмивки”, основан и управляван от Фондация “Докова и Доков за бъдеще”.

 1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между онлайн магазина на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” и потребителите във връзка с предлаганите на платформата артикули. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на нашия онлайн магазин, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате настоящите Общи условия за обслужване.

Извършването на поръчки и сключването на договор/и за покупко-продажба с Фондацията може да се извършва само от лица, навършили 16 години.

Извършването на поръчки и сключването на договор/и за покупко-продажба с Фондацията може да се извършва както от потребители с потребителски профил, така и от такива без регистрация на сайта.

 При извършване на поръчка от потребител без регистрация, същият предоставя доброволно личните си данни, изисквани от формата за извършване на поръчка без регистрация. Полетата, които задължително следва да бъдат попълнени за извършване на поръчката, са отбелязани със звездичка. Потребителят се съгласява и декларира, че ще предостави вярна, точна, актуална и пълна информация при попълване на данните за извършване на поръчка без регистрация. В случай че потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация при извършване на поръчка без регистрация, дружеството има право да:

        изиска от потребителя да предостави вярна, точна, актуална, съответно пълна информация или

        закрие и/или изтрие съответната информация и/или откаже на потребителя по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги. При приключване на поръчка от потребител без регистрация същият изрично изразява волята си за съгласие с общите условия чрез отбелязване в полето „Приемам Общите условия”. С отбелязване с отметка в полето “Приемам Общите условия” потребителят извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, с което декларира, че е запознат с общите условия и ги приема изцяло.

    При извършване на поръчка от потребител с регистрация същият изрично изразява волята си за съгласие с общите условия чрез отбелязване в полето „Приемам Общите условия”. С отбелязване с отметка в полето “Приемам Общите условия” потребителят извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, с което декларира, че е запознат с общите условия и ги приема изцяло.

 

 1. Защита на лични данни

Фондация “Докова и Доков за бъдеще” обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че администраторът на онлайн магазина Фондация “Докова и Доков за бъдеще“ има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо да разполагаме със следните данни:

 • име и фамилия
 • имейл адрес
 • телефон за връзка
 • адрес за доставка
 • данни за фактура (по Ваше желание)
 • Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ си запазва правото да публикува в своите канали Ваши коментари, обратна връзка, снимки и др., които споделяте с нас. За достоверността на всички данни, предоставени в този случай, Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ не носи отговорност.
 • Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ не обработва и не съхранява данни от банкови карти или други финансови инструменти.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на онлайн магазина. Личните Ви данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

Ако направите поръчка без да регистрирате профил в сайта, а в последствие искате да променим или изтрием данни, които сте споделили в процеса на поръчка, моля свържете се с нас.

Повече детайли за начина и целите, за които обработваме данните Ви, вижте в Политиката за защита на личните данни.

 1. Поръчката

Всяка поръчка на артикул през системата на онлайн магазина на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане.

Поръчки могат да бъдат заявени 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. Продуктите се изпращат до офис на куриер или до посочен от клиента адрес с куриерска фирма Еконт в рамките на 3 (три) работни дни след потвърждаване на поръчката, когато това не съвпада с почивни дни или официални празници.

В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, имейл, телефон, адрес, данни за фактура, ако желаете такава, начина на доставка и начина на плащане.

Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.

Поръчката на продукт/и през онлайн магазина означава изразено съгласие от страна на потребителя за сключване на договор за дистанционна продажба по смисъла на чл. 45 и следващите, които се регулират от Закона за защита на потребителите. Договорът от разстояние се счита сключен с извършване на потвърждение на поръчката по имейл или телефон от страна на Фондация “Докова и Доков за бъдеще”, чийто продукт сте заявили.

 1. Цените

Всички цени са крайни, с ДДС и са български лева. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, която ще бъде допълнително калкулирана в зависимост от избрания от Вас начин и място на доставка. Артикулите изпращаме с куриерските услуги на Еконт според тяхната ценова оферта.

 1. Проблеми при изпълнение на поръчката

За нас е приоритет изпълнението на Вашата поръчка, но въпреки това то може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 1. Избраният от Вас продукт не е наличен към момента на получаване на заявката за поръчка. В този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с имейл съобщение.
 2. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка – имена, адрес, телефон.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, Фондация “Докова и Доков за бъдеще” ще поеме разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по наша вина (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас, докато се свържем с Вас, за да потвърдим изпълнението на поръчката или изпращането на поръчката до нов адрес на доставка, като в този случай дължимите разходи за доставка са за сметка на потребителя.

 1. Плащане

Поръчките се заплащат по Ваш избор от посочените възможности в онлайн магазина.

С потвърждаване на Вашата поръчка Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните от Вас продукти и стойността на транспортните разходи, която ще бъде калкулирана допълнително според тарифата на съответната куриерска компания.

Предлагаме 3 начина за плащане:

 1. Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера.
 2. Плащане с дебитна или кредитна карта: плащате в процеса на поръчката при нейното финализиране.
 3. Плащане с банков превод

Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ не съхранява данни от банкови карти при заплащане с дебитна или кредитна карта.

Транзакциите с дебитни/кредитни карти се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity check и VISA Secure през е-commerce платформата на Банка ДСК.


От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 2 000 лв. (две хиляди лева).

 1. Доставка и получаване на продуктите

Начини на доставка

 1. Доставка до адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена и допълнителни инструкции.
 2. Доставка до офис на куриер: посочвате офис на Еконт, в който искате да получите своята пратка.
 3. Адресът на доставката не може да бъде „До поискване“ или до пощенска кутия.

В случай, че не можем да изпълним поръчката поради това, че нямаме наличност от поръчаните стоки, наш служител ще ви уведомим възможно най-бързо. В такива случаи можете да получите пратката си на по-късен етап, като предварително датата за извършване на доставката се съгласува с Вас.  Запазваме правото си да изпратим всички артикули закупени от вас с една и съща поръчка в една и съща пратка, освен в случаите на писмено потвърждение от Ваша страна.

 1. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на получаването им при следните условия:

 • Продуктите да са в оригиналната си опаковка
 • Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване
 • Да приложите следния формуляр за връщане на получините от Вас артикули
 • Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

Можете да замените артикулите с други или да Ви възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме единствено стойността на артикулите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или по банков път, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 30 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка и сте ни дали Ваша актуална банкова сметка. 

Адрес за връщане на продукти:

Фондация “Докова и Доков за бъдеще”/Център за детско развитие “Усмивки”

гр. Варна, бул. Владислав Варненчик 256, ет. 3

 1. Рекламации и въпроси към нас

За всякакви въпроси свързани с артикулите ни, моля да се свържете с нас на телефон 0887 888 555 или ни пишете на имейл: foundation@dokovi.bg.

 1. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6; тел: (02) 980 25 24; факс:(02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при които не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181 а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес www.kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 1. Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от Фондация “Докова и Доков за бъдеще” и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на Фондация “Докова и Доков за бъдеще” или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уеб сайта не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF