Подкрепа за Фондация “Живот със Синдром на Даун”

Днес,  на 21ви март – на Международния ден на хората със Синдром на Даун, се включваме в едно „Шарено предизвикателство“, за да покажем подкрепа към шарените и слънчеви хора със Синдром на Даун. Ние от Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ подкрепяме не само гласно това предизвикателство, но и финансово. Щастливи сме, да обявим, че предоставихме на Фондация „Живот със Синдром на Даун“, безвъзмездно финансиране в размер на 23 500 лева за покриване на разходи по програма „Адаптирано плуване за деца със синдром на Даун в гр. Варна“ за периода от юли до декември 2023 г.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ осигурява напълно безплатни, индивидуални тренировки по плуване за деца със синдром на Даун от 2018 г. Проектът по адаптирано плуване се провежда в различни градове в България – Варна, София, Стара Загора и Габрово. Плуването е ценно за развитието на децата със Синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането, тренира мускулите и връзките, намалява натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително подобрява общата моторика, повишава тонуса на организма.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ сама търси възможности за финансиране всяка година, защото е изключително важно децата да продължават да се развиват и да не загубят всичко, което са постигна ли с много усилия, време и старание. Именно затова ние, от Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ решихме да ги подкрепим в тази кауза.

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF