Lego education teacher training

На 05.02.2024 в Център за Детско развитие „Усмивки“ се проведе обучение за педагози и психолози по методиката на Lego education.
Всички членове на екипа на детския център бяха обучени по темите „Социално и емоционално развитие и езикова култура с LEGO® Education“ и „STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education“ и получиха своите сертфикати от Център за творческо обучение.

Това ще ни позволи и помогне успешно да приложим методиката на обучение за децата в детския център.
Фокус на програмата по обучение е демонстрирането на разнообразни практически занятия, чрез които педагозите се запознават отблизо с учебните материали на LEGO®Education и експериментират свободно с тях в работата си с децата впоследтвие.

Участниците се запознаха с концепцията и ценностите на LEGO ®Education, конструираха свои макети, роботи и модели, използвайки новите комплекти и материали на LEGO ®Education в центъра.
Целта на LEGO® Education за ранно образование е да стимулира естественото любопитство и да насърчи най-малките да учат чрез игра.

Дейностите са част от проект на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ Образователни занимания за деца със специални потребности LEGO®Education, осъществен с финансовата подкрепа на фондация “Обществен борд на TELUS International Bulgaria”.

Благодарим на всички, които присъстваха, и се надяваме, че ви е било от полза!

До следващия път!

story 3

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF