Център за детско развитие "Усмивки"

|

Финалисти в грантовата програма „Подкрепа за личностно израстване и овластяване на момичета и жени“

На 25 ноември отбелязваме международния ден за елиминиране на насилието срещу жените. Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, ратифицирана на този ден е най-мащабния международен договор в човешката история.

Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ избра да отбележи този ден с обявяване на финалистите участвали в грантовата програма „Подкрепа за личностно израстване и овластяване на момичета и жени“:

  1. Проект „Направи #1 нещо за себе си: не бъди 1 от 3” на Сдружение „ПроБудник“ гр. София
  2. Проект „Моето име е ЖЕНА“ на Фондация „Ел Дуенде“ гр. Варна

Целта на програмата е да подобри информираността в обществото и да предостави условия за изграждане и осъзнаване на концепциите за овластяване, лично щастие и развитие на девойки и жени.

Очаквани резултати:

  • Промяна в нагласите на целевите групи – овластяване, развито желание и готовност за поемане на лична отговорност за собствено щастие и личностно развитие;
  • Изградени умения, знания за себеанализ, развитие, готовност за промяна и работа върху себе си;
  • По-добро познаване и ангажиране на обществото с темата за недопускане на насилие и признаване на личното право за развитие и щастие.

Програма „Подкрепа за личностно израстване и овластяване на момичета и жени“ е част от кампанията „Направи #1нещо за себе си“ на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“.

 

finalisti grantovo finansirane 2

Donation Account

Bank: DSK Bank
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF

дарителска сметка

Банка: Банка ДСК
Получател: „Докова и Доков за бъдеще“
IBAN: BG31STSA93000028622777
BIC: STSABGSF